Tillbakablick-2018-Camilla

2018… Vilket år det har varit!

Och med det i åtanke tänkte jag att skulle göra en liten summering av året som gått då det har varit ett av de mest varierande åren i hela mitt arbetsliv!

För lite över 1 år sedan valde jag att ta ett avgångsvederlag och lämna företaget där jag arbetat i nästan 18 år. Det var rent ut sagt jätteläskigt! Särskilt som ensamstående mamma med huslån.

Visste egentligen inte vad jag skulle göra men ett nytt jobb var planen ?.

Sedan kom julen och jag började fundera på om jag skulle ta och göra något annorlunda. Tänk att få jobba med något som jag verkligen brinner för! Att jobba med sociala medier hade jag ju gjort i flera år, ett ideellt arbete för Djurskyddet Norra Halland, och fascinerats av spridningen som inlägg kan få på de digitala kanalerna. Tänk om jag kunde göra det till mitt arbete?

Någon föreslog; Att du inte startar eget?

Också ett läskigt beslut. Att bli egenföretagare hade aldrig tidigare slagit mig. Kan vem som helst verkligen bli det? Ungefär som när jag hade fått barn och undrade om de verkligen skulle släppa iväg mig från sjukhuset med denna lilla människa ?.CB-Sociala-Medier-logo

Jag började kolla lite. Funderade på namn – CB Sociala Medier blev det efter mycket vånda. Började pilla lite med en hemsida (denna) www.cbsocialamedier.se och fick dammat av lite HTML- och WordPress-kunskaper. Ha ha ha ?. Nästa gång anlitar jag en expert istället! Valde en logga på Etsy som jag tycker är väldigt fin och fick beställt lite visitkort.

Det är något väldigt spännande av att se sitt namn och logo i tryckt form.

Sedan skall man ju:

  • Sätta upp en affärsplan
  • Göra en marknadsundersökning
  • Definera målgrupper
  • Skapa tjänster
  • Prissätta
  • Mm. mm.

Nu blev det inte av att starta alldeles eget. Istället föll valet blev någonting mitt emellan. Frilans Finans – det kostar lite men helt klart värt det så jag kommer att använda mig av dem så länge som det bara är  möjligt. Så otroligt bekvämt.

Hjälpsamma människor

Något som har genomsyrat hela året är hur otroligt hjälpsamma männsikor kan vara! Jag började nätverka på LinkedIn, som är en otrolig plattform för just nätverkande, men den verkliga kraften kommer när du tar ditt nätverkande offline och istället träffar dina kontakter i verkligheten.

Jag hamnade på LunchIn i Kungsbacka, Göteborg och Varberg. Det var roligt att träffa nytt folk. Det gör du inte i samma utsträckning när du har jobbat på samma arbetsplats i 18 år. Genom LunchIn träffade jag Thèrése Marberg på Mermont Form o Design som bjöd in mig att sitta på sitt kontorshotell – Gjortbolaget  i Kungsbacka. Och där har jag huserat sedan dess. Fördelen med mitt jobb är ju att jag kan arbeta platsoberoende men samtidigt är det skönt att få ”kollegor” att prata och bolla med.

Här sitter även Martin Hanngren webbdesigner och fotograf på Xonet, en suverän copywriter vid namn Torbjörn (ToddeLodde) Wannerfeldt, Wannerfeldt Communication samt mannen som förser oss med vackra kontorsmöbler Magnus Pinjedahl, Pinjeform.

Kunder

Otroligt spännande att sätta ihop paket som kunder faktiskt kanske skulle vilja köpa! Den första kunden fick jag tips om via en av mina ”kontorskollegor”. Efter det har de flesta kunder kommit in via LinkedIn. Jag säger bara det att arbetar du med B2B så är LinkedIn plattformen du skall lägga din tid på! Det är lätt att bygga sitt nätverk och den organsika räckvidden är fortfarande väldigt bra.

Att få alldeles egna kunder gör mig till ett barn på julafton. Det är så roligt att få hjälpa dem bygga sitt varumärke och nå nya höjder.

Samarbeten

Efter några månader på LinkedIn blev jag inbjuden att vara med i en nätverksgrupp där vi hjälper och stöttar varandra. Sedan kom pricken över i:et! Jag fick en förfrågan av Christoffer Bertilsson, också kallad Mr LinkedIn, om jag skulle vilja hålla föreläsningar och workshop under hans varumärke LinkedKurs! Med detta kommer det att bli ett spännande 2019!

Jag hoppas också på mer samarbeten med mina kontorskollegor. Det är väldigt roligt att jobba i ett team.

Summering av 2018

Är att året går till historien som en av de mest omväxlande och omvälvande i mitt liv och att framtiden ser ljus ut.

Jag hoppas att vi syns igen nästa år.

 

Camilla @ CB Sociala Medier

 

 

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *