HTTPS-SEO-SSL

Du har kanske råkat ut för meddelandet ”anslutningen är inte säker” när du går in på en webbsida. Detta beror på att domänägaren ännu inte har bytt ut det gamla protokollet, HTTP, till det nya HTTPS. Google började förra året att skicka ut dessa meddelanden till alla Chrome-läsare men har i år skickat ut till övriga webbläsare.

Kanske struntar du som surfar i det men som domänägare/webbmaster borde du bry dig då det i slutändan kommer att ge användaren en dålig upplevelse och det gillar inte Google. Det kan innebära sämre SEO för din webbsida, med mindre trafik som följd och i längden minskade affärer. Och det vill du väl inte?

HTTPS står för Hypertext Transfer Protocol Secure och finns för att skydda dina data från otillåten användning. Du vet att du besöker en sida med HTTPS aktiverat i och med att du ser ett hänglås i URL:en.

Vad behöver du tänka på när du byter till HTTPS?

Nedan text är tagen från VISEO och de skriver vad du skall tänka på när du byter protokoll på din webbsida, vilka SEO åtgärder du skall planera för så att du inte förlorar placeringar, besökare och affärer:

”Det är diverse grundläggande saker som behöver göras vid en siteflytt, det är bland annat.
• Skapa och uppdatera Robots.txt
• Installera Google Search Console (Alla versioner inkl https)
• Installera en autogenererad Sitemap
• Identifiera brutna länkar internt
• Identifiera eventuella HTTP server fel”

Det är många webbsidor som ligger kvar under det gamla http-protokollet trots uppmaningar från Google och det är bara att konstatera; Google rankar HTTPS högre än HTTP och rankingen vill vi behålla. Så ta tag i det nu och BYT!

Glöm inte att kolla in nästa blogginlägg där jag skriver hur du går tillväga för att byta till HTTPS. Det är aldrig för sent…

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *