Editer foton

9 Sätt Att Editera Foton Online – Gratis

Att editera foton för dina webbsidor eller sociala media kanaler är något som vi alla behöver göra förr eller senare. Vikten av snygga bilder och numera även videos ökar för varje dag och det finns få saker som är mer störande än dåliga eller suddiga bilder. Jag har tidigare skrivit om var du kan hitta fina stockbilder – gratis, och här får du några av de fotoredigeringsprogram som finns tillgängliga online. Du får själv prova dig fram vad som passar dig bäst. Det finns från väldigt enkla till ganska avancerade även om ingen av dem kommer upp i Photoshopstandarden.

Det finns många bra verktyg för att editera foton

Och många av dem kostar en hel del pengar. Senast jag kollade började priserna för tex Photoshop/Lightroom på 120kr/månad och skulle du vilja ha hela Adobe Creative Suite paketet ligger det på närmare 1000kr/månad. Det är en nätt summa och sedan är de inte alltid lätta att använda om du inte arbetat med dem tidigare. Är du kanske också som jag nystartad, då finns det många ställen jag hellre vill lägga pengarna än på programvaror, om jag nu absolut inte behöver dem.

Känner du inte för att lägga pengar på dessa program just nu – oroa dig inte – det finns en hel uppsjö av editerare som du kan använda helt gratis ?. Nedan följer några axplock:

PICMONKEY 

GIMP

FOTOR

PHOTOSCAPE

NIK COLECTION 

PIXLR

LUNAPIC

PHOTOSHOP EXPRESS

Några jag föredrar är Gimp, Picmonkey och Lunapic. Lätta att sätta sig in i även för den som inte är van. Skulle det vara så att du inte hittar en viss funktion i editeraren kan du bara googla. Någon kommer garanterat att ha svaret på din fråga.

 

CB Sociala Medier

#fotoredigerare #cbsocialamedier

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *